MinustaOlen Saija 26-vuotta. Iloinen, huolehtivainen ja pilke silmäkulmassa kulkeva nuori nainen, äiti kahdelle. Lukion jälkeen kävin sosiaali ja terveysalan perustutkinnon ja osaamisalana kuntoutus. Kuntoutus ja toimintakyky avautuivat minulle koulussa ja varsinkin itseni kohdalla raskausaikana, kun nuoren naisen toimintakyky heikkeni. Tajusin, ettei toimintakyky olekaan vain raajojen toimimista vaan siihen liittyy vahvasti myös psyykkinen ja sosiaalinen puoli.

Tarina:

Tarina yhdestä Vaarista:  Hän oli kovin yksinäinen. Kaverit osalta kuolleet. Tasapaino heikko ja ajokorttikin vietiin, niinkuin monelta muultakin Vaarilta tai Mummolta. Vaarilla ei käynyt kotihoito. "Mä pärjään kyllä." Se kuuluisa suomalaisen sisupussin miehen lausahdus. Yksinäisyys kalvaa kuitenkin sisintä. Vaarilla oli nuotit ja piano. Muttei ketään, kelle soittaa. Hän toivoi, että joku pimpottaisi ovikelloa ja halaisi, lähtisi ongelle, mustikkaan tai istuskelemaan pihalle, tai vaikka auto ajelulle. Ainut lapsi käy tuomassa ruokaa kerran viikossa ja avittaa sinua suihkussa. Hänelläkin on oma perhe, työ ja omat harrastukset ja viikossa vain seitsemän päivää. Portaiden alastulo on vaikeaa. Ylöspäin vielä pääsee kun käsivoimat riittää jalkavoimien kanssa. Hän asui kolmosessa. Ei hissiä. Häntä pelotti, jos lentäisi vaikka naamallensa kesken rappusten alastulon. Hän ei viitsinyt enää lähteä edes omin avuin pihalle istuskelemaan. Parveketta ei ollut. Tämä Vaari olisi tarvinnut minua. Saijaa. Tukihenkilöä. Tukipalvelua. Hän olisi tarvinut kyydin kauppaan, jossa olisi itse voinut ihmetellä melua ja melskettä. Hän olisi tarvinut Saijan siksi, että hän olisi istunut Vaarin kanssa alas ja suunnitellut ruokalistan ensi viikolle. Hän olisi tarvinut Saijan, että he yhdessä olisivat voineet tehdä sopat ja pullat valmiiksi odottamaan jääkaappiin. Hän olisi tarvinut Saijan, joka ajaa autolla Vaari kyydissä lapsuuden talon ohi ja muistelee menneitä. Hän olisi tarvinut Saijan, joka lähtee Vaarin kanssa vaikka kahville tai pitsalle? Hän olisi tarvinut Saijan, joka auttaa lakanoiden vaihdossa sekä ikkunoiden pesussa. Kuka auttaa käymään läpi tarpeettomat tavarat ja pitää huolen, että kengät ovat sopivat ja kynnet on leikattu sekä suihkussa käyty. Mitä muuta Vaari olisi tarvinnut?

Minä olen Saija ja minä autan sinun läheistäsi kokonaisvaltaisesti. Omaisenkaan ei tarvitse jaksaa yksin. Minä haluan olla se tuki ja turva seniorille ja pitää huolta siitä, että hän olisi mahdollisimman iloinen ja hyvinvoiva.

Yrittäjyys

Vuoden 2019 joulukuussa juuri ennen uuttavuotta otettiin sparrauspuhelu oman yritysneuvojani kanssa ensimmäistä kertaa ja siitä se sitten lähti - yrittäjyyden polku. Olen aina rakastanut suunnitella, laulella lauluja, kirjoittaa, jutella syvällisiä asioita erilaisten ihmisten kanssa ja kuunnella mitä toisella on sanottavaa, auttaa ja antaa vähästäni aina toiselle. Siksi halusin perustaa oman yrityksen ja tehdä työtäni täydestä sydämestä.

Missiot

Haluan olla hyvinvoinnin ja toimintakyvyn tukija. Henkisen, fyysisen sekä sosiaalisen. Haluan saada iloa ja hyvää mieltä asiakkaalleni ja haluan luoda luotettavia ja pitkäkestoisia asiakassuhteita, joissa välittyy aidosti se, että sinulla on väliä. Haluan, että jokaisella on mahdollisuus mielekkääseen tekemiseen ja aktiviteettiin. Yhteisellä tekemisellä tuetaan seniorin toimintakykyä arkisissa asioissa, jolloin seniorilla on mahdollisuus elää oman näköistä elämää.

Miten pidetään huolta toimintakyvystä?

Toimintakyky on kokonaisvaltaista. Fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista. Toimintakyky ei ole siis vain raajojen toimimista. Sinä ja minä, kokonaisin ajatuksin olemme täyttä toimintakykyä. Motiivi työssäni on kuntouttava työtoiminta. Yhdessä tehdään arkisia asioita ja myös arjesta poikkeavia asioita. Pidetään huolta koko ihmisestä ja hänen asuinympäristöstään. Onnellisuus lähtee pitkälti siitä, että sinä itse tunnet pystyväsi. Pystyt kuorimaan perunan. Sinulla on juttuseuraa ja tekemistä, jota odotat innolla. Elämän ilon ja elämän halun säilyttäminen lähtee arjen perus asioista. Jos Sinulla on paita nurin päin lappu hankaa rintakehää, niin epämukava olo on taattu. Työni teen niinkuin haluaisin itseäni hoidettavan. Minä olen Saija, ihminen ihmiselle, tuki ja turva, piristys ja tarvittaessa hammaslääkäriin patistaja.

Minulla on myös luotettava kumppani merkintä.