Palautteet

Yllä ihanan jumpparin piirtämä kuva minusta jumppaamassa. 

Tässä runo, jonka postiini sain:

"Aloitapa päiväsi Saijan jumpalla, käsiä hartioita pyörittämällä. Taivuta polvia, suorista selkää. Venytä niskaa puolelta toiselle ja kylkiäkin vielä oikealle vasemmalle. Aivojumppa kun on vuorossa, liikkeet tehdään Saijan perässä, eikä haittaa mitään vaikka tekisit niitä lopun ikää.
Punnerrus ja lankutus, siinäpä kaksi liikettä oivaa, niitä sä kun harrastat saat puhtia ja voimaa.
Kun yhdessä Saijan kanssa jumpaten päivän aloittaa saamme, toivomme että toisillekin hyvää mieltä jaamme! "
Leena Tervonen

Toimintakyvyssä on huomattu itse muutoksia matalan kynnyksen jumppien avulla:

💛 Sateesta huolimatta tein aamulla 4km kävelylenkin ensimmäistä kertaa 3kk sitten tehdyn tekonivelleikkauksen jälkeen pelkkien kävelysauvojen avulla (ilman kyynärsauvoja). Hurraa! Ja jo pari viikkoa sitten laitoin sisäkäytössä olleen rollaattorinkin kasaan ja kävelen ilman apuvälineitä. Uskon vahvasti, että kuntoutumiseni on Saijan jumppien ansiota. Jumpat on hyviä, tehokkaita ja Saijan tapa ohjata on niin kiva, että jumppia tulee myös tehtyä päivittäin. Kiitos Saija!

💛 Paljon on ollut hyötyä. Tämä on minulle uusi ryhtiliike, paluu entiseen. Olen vuosia käynyt aktiivisesti kuntosalilla ja erilaisissa ryhmäliikunnoissa. Kun jalkani vammautui (nilkka murskana, siellä rautaa ja ruuveja leikkauksen jälkeen) sain samanjalan polveen nivelrikon. Tämän kaiken vuoksi lopetin muun liikunnan, paitsi sauvakävelyä olen harrastanut. Kuvittelin, ettei vammaisella jalalla voi mitään tehdä kävelyn lisäksi. Mutta näköjään voi, ei ihan kaikkea, mutta paljon kuitenkin. Siis minulla kasvu on voimien lisäksi ollut henkisellä puolella.

💛 Itselle tämä ryhmä on tullut näinä viikkoina tositärkeeksi etenkin nämä aamujumpat oikein odotan näitä ja tykkään monipuolisesta liikunnasta vaikkei ehkä kaikki liikkeet ihan nappiin menisikään, myöskin ruokavaliota olen saanut muutettua oikeampaan suuntaan, vyötärö on pari senttiä kaventunut ja muutenkin olo on kevyempi. Olen tyytyväinen!

💛 Kiitos, kaikki on tehty. Nämä tulivat korvaamaan koronan takia pois jääneitä vakiliikuntahetkiäni (jooga, kuntosali ja tuolijumppa). Pelkkä kävely ei minullekaan riitä ja näistä on ollut suuri apu päivien liikuntatarpeeseen.

💛  Minulle nämä jumpat ovat olleet tärkeä osa lonkan tekonivelleikkauksesta toipumista. Niistä on tullut kävelylenkkien tavoin päivittäinen rutiini, jota ei halua eikä voi laiminlyödä. Tulee muuten huono omatunto. Usein jumppaan vasta iltapäivällä, mutta teen sitten seuraavana päivänä pari peräkkäin. Kaikkia liikkeitä en pysty vielä tekemään, mutta ehkä koko ajan enemmän ja paremmin, Olin viime vuoteen asti aktiivinen liikkuja (kuntosali, jooga, sauvakävely, hiihto, uinti, pyöräily), mutta nivelrikko paheni niin, että välttämättömiä kävelyjä lukuunottamatta kaikesta muusta oli luovuttava. Nyt uuden varaosan myötä toivon tulevaisuudessa pystyväni palaamaan ainakin osaan entisistä lajeistani. 

💛 Kävin juuri lääkärissä kuuntelemassa verikokeiden tulokset. Ei ole enää pelkoa, että pitäisi ruveta syömään kolesterolitabletteja. Osittain se on Saijan ansiota. Juhannuksena jumppaaminen vähän notkahti mutta kesävieraiden kanssa on kyllä ollut muuta liikuntaa. Eihän se kuitenkaan korvaa Saijan jumppaa😀.

💛 Kiva kun huomioit istujatkin....kokeilen pian!

💛Aivan mahtava jumppa taas, kiiitos❣️

💛 Nuorempana jaksoin joten kuten, mutta en enää. Senioriryhmiä olen kokeillut. Ovat joskus liian hitaita lattialla makoilua. Tämä viikko on tuntunut monipuoliselta ja tarpeelliselta kankeaksi tulleelle kropalleni.

💛 Minulle erityisen mieluisaa on Saijan jumppahetken pituus. Olen yrittänyt käydä ohjatuissa ryhmissä, mutta yleensä aina uupunut loppua kohden.

💛 Tykkään sun tyylistä vetää näitä jumppia, todellakin eroaa positiivisesti, oikein odotan aamulla että pääsee jumppaamaan, koska olen aamuihminen. Tykkään tehdä aamusta,ehkä sekin, että yleensä nämä jumpat missä olen käynyt, on olleet iltapäivästä jolloin vireystaso ei ole ollut parhaimmillaan,olen todella ollut positiivisesti yllättynyt tästä, upeita työtä teet!

💛 Oli hyvä jumppa, ihminen on kokonaisuus.

💛 Kiitos Saija tästä aivojumpasta, olikin jäänyt minulta tekemättä aikaisemmin. Tein ensin sen kahden liikkeen jumpan ja sen perään tämän. Aivan loistava tämä aivojumppa ja kuinka tärkeä! Kiitos! Olen aina ollut huono näissä erisuunta- ja vuorotteluliikkeissä, mutta nytpähän tulee harjoiteltua. Vaikein liike minulle oli käsien pyöritys eri suuntiin ja toiseksi vaikein nyrkki auki ja kiinni -liike.

💛 Tykkään arkipäiväisyydestäsi, joka tekee aidosti kynnyksestä matalan. Itselleni arvokkaita asioita on nyt, kun aikamittari näyttää varttia vaille sata, että tasapainotaitoni on kohentunut, samoin lihasten vahvuus. Poimin 42 litraa mustikoita käsin, pääsen kyykystä ylös melko nopeasti ja vaikeroimatta, jaksoin tarpoa hillasuolla jne. Bonuksena tästä liikkumisen lisääntymisestä painoindeksini on asettunut tasolle "normaali". Eli lämmin kiitos Sinulle, ryhmän ohjaaja !